2D снимки

Кариес диагностика, секторни зъбни снимки, пародонтален статус, панорамни снимки, телерентгенография, синуси, китка, череп и др.

периапикална рентгенография по Dick

Периапикална рентгенография по Dick

Този вид зъбна снимка показва целия зъб – от коронката до края на корена, а също и костта около него. Използва се най-често, когато пациентът има конкретни оплаквания, свързани с някой зъб или когато е необходимо проследяване на извършвана процедура.  Благодарение на сегментната периапикална рентгенография могат да бъдат диагностицирани проблеми като: зъбни кариеси, периодонтити, кисти и грануломи, периодонтална костна загуба, фрактури. Същевременно носят информация при осъществяване на кореново лечение, хирургични интервенции и др.


паралелна рентгенография

Паралелна рентгенография

При този вид изследване се използва държател на дигиталния сензор или на филм. Държателите на сензорите от своя страна спомагат за оптимизиране на грешките при експонация и намаляване на йонизиращата доза в множество случаи. Полученият рентгенографски образ на зъбите е с максимално редуцирано изкривяване и с реални размери.


интраорална кариес диагностика

Интраорална кариес диагностика (Bitewings)

При този вид зъбна снимка се показват коронките на горните и долните зъби в един образ. При направата им се използва държател, който позволява лесно и точно позициониране на дигиталния сензор или филмчето. Тази рентгенография диагностицира кариеси в страничните части на зъбните коронки, а също така костна загуба при периодонтит. Изследването е специализирано за задните участъци на зъбните редици – молари и премолари.екстраорална кариес диагностика

Екстраорална кариес диагностика

Изследването се различава от интраорална кариес диагностика, при която се използва сензор/филм и държател. В този случай се използва апарата и експонацията се извършва екстраорално. Апаратурата дава възможност за проекция на образ едностранно (лява, дясна, лицева част) и двустранно.

Рентгенографията диагностицира кариеси в страничните части на зъбните коронки, както костна загуба при периодонтит, също така се използва при контролно изследване след проведено имплантологично лечение.

Нашата апаратура дава възможност за много ниска доза на облъчване с ориентировъчна диагностична цел. Особено подходящо при деца и бременни (програма quickshot).Парадонтален статус

При това изследване се правят между 8 – 12 сегментни периапикални снимки. С него се диагностицира цялостното парадонтално състояние на всички зъби на пациента. Предоставя се възможност на база получената информация за наличието на периодонтални заболявания, кариеси и друга патология.


Ортопантомография - панорамна снимка

Ортопантомография

Изследването се използва за комплексна диагностика, показвайки цялостният изглед на челюстите, темпоромандибуларните стави, назалната област и част от синусите. Необходимо е за планиране на лечение в множество случаи: откриване на кисти, оценка отношението на зъбите спрямо основите на максиларните синуси и мандибуларния канал, фрактури, наличие на ретинирали и свръхбройни зъби, за визуализация на зъбни зародиши при ортодонтски случаи, вродени аномалии, патолагични процеси, състоянието на алвеоларния гребен и др.

Благодарение на високотехнологичния DCS® сензор на Sirona ® и Sharp Layer технологията се постига най-високо качество на панорамната снимка.

Нашата апаратура дава възможност за много ниска доза на облъчване с ориентировъчна диагностична цел. Особено подходящо при деца и бременни (програма quickshot).
Темпоромандибуларни стави

Изследването дава възможност да се визуализират ставите, чрез които долната челюст е подвижно свързана към основата на черепа и участват в дъвкателния апарат и говора. Рентгеновата снимка на темпоромандибуларни стави (ТМС) позволява да се получат сравнителни образи на двете стави – лява и дясна, в две положения (отворено и затворено) на устата.

Диагностиката на ТМС се налага при болка в ставите, прищракване, ограничение в отварянето на устата или блокиране в движението на челюстта.

Нашата апаратура дава възможност за много ниска доза на облъчване с ориентировъчна диагностична цел. Особено подходящо при деца и бременни (програма quickshot).


телерентгенография

Телерентгенография

Специализирано рентгеново изследване, което се използва предимно при планиране на ортодонтското лечение. Измерва се големината на скелетните бази на горна и долна челюст, включително наклона на зъбите на двете челюсти,  както и установяването на съотношенията между базата на черепа и горна и долна челюст. Съществуват два типа телерентгенография – профилна и лицева. За целите на ортодонтията се използва предимно профилната.

Нашата апаратура дава възможност за много ниска доза на облъчване с ориентировъчна диагностична цел. Особено подходящо при деца и бременни (програма quickshot).Синуси

При тази рентгенова снимка се показва ясна картина на състоянието на максиларните синуси и отношението на зъбните корени на горните зъби към тях. Диагностиката е необходима когато са налице симптоми на синузит, при съмнение за перфорация на синуси, други патологични процеси или травми.
Китка

Рентгеновото изследване на китка обикновено се извършва за установяване на фрактури на кости, дислокации на стави, инфекции като артрит, наличие на костни тумори или други заболявания като остеопороза. Често се използва от специалистите по ортодонтия за оценка развитието на скелета и костната възраст.Аксиална по Симпсон

При рентгеновото изследване по Симпсон се получава аксиална проекция на зъба. Възможна е  визуализация на горната или долната челюст. Използва се за диагностика с цел откриване и локализация на рентгенпозитивни конкременти в слюнчените жлези или уточняване на ретинирани зъби, фрактури на челюстта, в областта на небцето – кисти, абсцеси и други образувания.Череп

Рентгеновата снимка на череп в лицева проекция се извършва за диагностициране на фрактури на лицевите и черепните кости. Същевременно чрез него e възможно да се установят вродени аномалии, тумори на хипофизата, някои метаболитни, ендокринни и възпалителни заболявания, които водят до промени в костите на черепа.


How we do it?

OUR PROCESSWhat we do

WE CARE ABOUT YOU


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris maximus felis sed consequat sodales. Proin pulvinar rhoncus bibendum. In mollis magna.


We give you

MEDICAL ADVICES


Nam et augue ipsum. Duis maximus sagittis pulvinar. Aliquam erat lorem, tempus a placerat vel, tristique eget est. Pellentesque habitant morbi tristique senectus.


We offer professional

MEDICAL SERVICES


Proin ultrices, lorem ac maximus laoreet, ante neque viverra libero, non auctor leo eros vel lorem. Morbi dictum consectetur tristique.


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
8:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ 50София 1124

+359 (877) 843 141+359 (2) 843 14 15

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Черни връх“ 88София 1407

+359 (878) 963 599+359 (2) 996 3599

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:30 – 19:30
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


ул. “Славянска“ 86Благоевград

+359 (877) 830 064+359 (73) 830 065

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics

© Copyright by Dental Diagnostics Ltd. Bulgaria 2021. Всички права запазени.

error: Content is protected !!