ОборудванеКонично-лъчев компютърен томограф

Dentsply Sirona Orthophos SL 3D

Най-новият продукт за образна диагностика на немския гигант и лидер в стоматологичната апаратура Dentsply Sirona идва като подобрена версия на най-продавания, награждаван и успешен конично-лъчев компютърен томограф в света. Апаратът комбинира две иновации, които дават възможност за несравнимо качество на изображението и най-ниско ниво на облъчване. Иновациите са свързани с DCS сензор и Sharp Layer Technology, както в 2D, така и в 3D режим.

Сензорът за директна конверсия (DCS) в Orthophos SL превръща директно рентгеновите лъчи в електрически сигнал, без загуба на информация поради светлинната конверсия. Това гарантира остри и високо контрастни образи при изключително ниско ниво на облъчване.

Sharp Layer (SL) технологията генерира рентгенов образ, при който челюстите са с много висока острота, като се съобразява автоматично с индивидуалните анатомични особености на пациента. При по-особени случаи като разместени зъби, които биха затруднили всяка друга машина за качествено 2D изображение не представляват проблем за Orthophos SL.


Зъбен кугел и сензор

Dentsply Sirona Heliodent Plus

Heliodent Plus се счита за най-добрата интраорална рентгенова система в света. Рентгеновият лъч при експонация се фокусира с изключителна прецизност върху дадената зона от конусовидна тръба. Рентгеновите снимки, получени с апарата, отговарят на изискванията за осигуряване на възможно най-високо ниво диагностика при редица показания, например кариесна диагностика, ендодонтия, контролна рентгенография след имплантологично лечение и др. Heliodent Plus дава възможност за бързо и лесно превключване от аналогово към дигитално изображение и обратното. Отлично създаденият потребителски интерфейс, разполагащ с различни видове филтри позволява следекспонационна обработка на изображението за висококачествена и бърза визуализация на рентгенографията.

Зъбен кугел и сензор

Скенер за фосфорни плаки

Dentsply Sirona Xios Scan

Xios Scan (Dentsply Sirona) осигурява висококачествени рентгенови изображения като същевременно фосфорната плака не нарушава удобството на пациента. Резултатът е дигитално изображение, което не отстъпва по качество на рентгенографиите направени с интраорален сензор. Поради малкият размер на фосфорната плака е възможно да се използва и за места в устната кухина трудно достъпни за интраорален сензор. Така скенерът дава възможност експонацията на секторни зъбни снимки или сегментни зъбни снимки да бъде направена от една страна с филм (фосфорна плака), от друга страна предлага цифрово изображение.

Технологията позволява да се намали значително времето за получаване на изображения при зъбни снимки, не се налага тъмна стая и химикали за проявяване, в съчетание с по-качествензъбна снимка. Апаратът позволява изключителна разделителна способност до 22 двойки линии / мм. В резултат на това зъбните снимки се получават с висока острота, яркост и контраст  – необходими условия за точна диагностика. Работният процес  при сканиране на зъбна снимка освен улеснен е и хигиеничен, няма контакт между използваната хигиенна втулка и подложката. А самият уред е проектиран да бъде особено лесен за почистване (без кухина, без дупка).

Dentsply Sirona Xios Scan

Медицински принтер и проявителни машини

Agfa Drystar 5302

Медицинският принтер AGFA DRYSTAR 5302 предлага всички предимства на директен термо печат и най-висок стандарт на изображението. Уникалната технология за печат елиминира сложни оптични компоненти. Тази технология на AGFA, за разлика от системите, базирани на лазерна експозиция, прави принтираните плаки с по-висока резолюция, което не е за сметка на скоростта на печат.


Dürr Periomat Plus

С проявителната машина Periomat Plus настъпи нова ера за обработка на рентгеновите филмчета. Сред предимствата на апарата са бързината, за пет минути могат да бъдат автоматично проявени осем рентгенови изображения. Благодарение на процесора с контролирана температура на отопление, обработените филми имат над 10г. архивен живот. Новият вътрешен процесор на апарата дава възможност да се комбинира по-бързото проявяване на рентгеновия филм, съчетано с най-високо качество на картината като контраст и плътност.


3D Принтер

Formlabs Form 2

Дигиталния 3D принтер Form 2 на Formlabs дава възможност за високопрецизен печат в денталната и медицинска сфера. Неговата скорост и компактен отпечатък го прави оптимален за принтиране на хирургични водачи, модели на челюст и други. Високата разделителна способност, съчетана с опцията отпечатъците да се изработват от различни материали (твърди, гъвкави, летливи, биосъвместими, топлоустойчиви и др.) създават краен продукт от най-висок клас. Допълнителен елемент на ефективността на принтера са автоматизираните софтуерни решения за ориентация и съпорт на моделите.


СОФТУЕР


Sidexis

Sidexis e най-удобният софтуер за разглеждане на рентгенови изследвания в реално време. Използва се от лекари, които предпочитат самостоятелен анализ и планиране на лечението, обусловено от възможността за разглеждане и оразмеряване във всяка ситуация от избрания ъгъл.
Интуитивният потребителки интерфейс Ви дава възможност да минете през всички стъпки на лечението на Вашия пациент по структуриран и хронологичен ред.
Софтуера е идеален за сравнителна диагностика: сравнявайте както 2D и 3D изображения, така и фотографски интраорални снимки. Принципът на SIDEXIS е да направи всички визуални данни достъпни с един поглед. Силен фокус върху качеството и функционалността на изображението, включително 3D ендо оформление за по-лесен ендодонтски анализ, възможност за импортване на STL файлове и др.


Romexis

Romexis позволява заснемане, преглед и обработка на всички видове данни в една и съща система – с всички 2D и 3D изображения в една и съща база данни. Лесно се импортват и експортват 2D и 3D изображения в стандартни формати като JPEG, DICOM и STL. За разлика от Sidexis, визуалицията на томографиите при Romexis е статична. Всяка от проекциите (равнините) може да бъде разглеждана в желания брой срезове направени през определено от лекуващия лекар разстояние. Софтуера може да бъде използван с двете основни операционни системи Windows и MacOS.


Galaxis

Galaxis е опростен софтуер за разглеждане на компютърни томографии (скенери) и 2рентгенографии. Софтуерът е предназначен за лекари, които разглеждат самостоятелно изследванията. Използването на софтуера изисква по-ниски ИТ системни изисквания – операционна система, процесор, оперативна памет.


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
8:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ 50София 1124

+359 (877) 843 141+359 (2) 843 14 15

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Черни връх“ 88София 1407

+359 (878) 963 599+359 (2) 996 3599

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:30 – 19:30
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


ул. “Славянска“ 86Благоевград

+359 (877) 830 064+359 (73) 830 065

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics

© Copyright by Dental Diagnostics Ltd. Bulgaria 2021. Всички права запазени.

error: Content is protected !!