Новини
Успешно приключихме значим за лабораторията ИТ проект свързан с интеграцията на нови сървъри.Достъпът и съхранението на рентгеновите изследвания вече са на по-високо ниво, като са елиминирани редица софтуерни и хардуерни рискове.

Всички рентгенови зъбни снимки и изследвания (компютърна томография) от откриването на лабораторията се съхраняват и се предоставя възможност за достъп на лекуващите лекари и пациентите. Бърз достъп има за всички 2Д рентгенографии: сегментна (секторна) снимка, панорамна (ортопантомография), телерентгенография, кариес диагностика, ТМС, синуси, китка и др. Всяка компютърна томография (зъбен скенер), включително оразмеряванията, могат да бъдат „свалени“ от сървърите ни по всяко време.Бихме искали да Ви уведомим за откриването на нашата нова, втора за София, лаборатория. Адресът на новия обект е бул. Черни Връх 88. Намира се в непосредствена близост до Мол Парадайз и Метростанция Витоша. С новата локация вярваме, че ще улесним пациентите.

Лабораторията отново е обурудвана с машини на американско-немския гигант Dentsply Sirona за извършване на всички видове ретгенови изследвания в лицево-челюстната област. Имаме удоволсвието да Ви предложим най-новия конично-лъчев томограф на компанията – Axeos. Към момемнта е единственият на Балканите. Машината предлага по-голям обем на сканиране, като запазва изключително високото качество на изображението. Нивото на облъчване остава най-ниското за съответните типове изследвания.

 Виртуалното планиране на импланти и направляваната хирургия набира все по-голяма популярност. В някои страни се е наложило като стандарт при имплантологично лечение. Освен че спестява оперативно време, направляваното имплантиране чрез хирургични водачи гарантира прецизен, предсказуем резултат с намален риск от усложнения.

Протоколът за изработване на хирургичен водач изисква висококачествена компютърна томография (зъбен скенер, CBCT) и отпечатък (дигитален или аналогов), или гипсов модел на челюстта/челюстите подлежащи на оперативна интервенция.

Научете повече за тях тук


nitril_gloves.jpg

Ръкавиците са преминали през редица тестове и са сертифицирани за продажба в ЕС (CE сертификат).
Произведени са в Индонезия и Виетнам (не в Китай!), като са преминали през контрол на качеството в Тайван. Тайван е една от малкото страни в света, които успешно се справя с COVID-19 пандемията.

Цена на дребно за 1 кутия (100 бр. ръкавици): 21 лв (без ДДС).

Работим с основните куриерски фирми – Спиди, Еконт. Изпращането на стоката е в рамките на 24 ч. от приемане на поръчката.
Безплатна доставка – над 10 кутии (1 кашон).
Поръчките се правят по мейл (info@versil.bg) или на тел. 0876 666 285

За повече информация и снимков материал на ръкавиците, моля разгледайте презентацията.Xios Scan (Dentsply Sirona) осигурява висококачествени рентгенови изображения като същевременно фосфорната плака не нарушава удобството на пациента. Резултатът е дигитално изображение, което не отстъпва по качество на рентгенографиите направени с интраорален сензор. Поради малкият размер на фосфорната плака е възможно да се използва и за места в устната кухина трудно достъпни за интраорален сензор. Така скенерът дава възможност експонацията на секторни зъбни снимки или сегментни зъбни снимки да бъде направена от една страна с филм (фосфорна плака), от друга страна предлага цифрово изображение.

Технологията позволява да се намали значително времето за получаване на изображения при зъбни снимки, не се налага тъмна стая и химикали за проявяване, в съчетание с по-качествензъбна снимка. Апаратът позволява изключителна разделителна способност до 22 двойки линии / мм. В резултат на това зъбните снимки се получават с висока острота, яркост и контраст  – необходими условия за точна диагностика. Работният процес  при сканиране на зъбна снимка освен улеснен е и хигиеничен, няма контакт между използваната хигиенна втулка и подложката. А самият уред е проектиран да бъде особено лесен за почистване (без кухина, без дупка).

Dentsply Sirona Xios ScanЛабораторията продълължава да прави всички видове зъбни снимки, като засилените хигиенни и антиепидемични мерки продължават да бъдат в сила.

Въведохме допълнителен стандарт за още по-висока хигиена, който гарантира безопасна експонация на всеки пациент, за всички видове зъбни снимки и скенери. Включително интаорални зъбни снимки – сегментни, секторни и др. Също така панорамна (ортопантомография) снимка, зъбен скенер (компютърна томография), телерентгенография, ТМС, синуси и много други рентгенови изследвания.

Работното ни време продължава да бъде без промяна, както винаги досега, с цел удобството на нашите пациенти.


certificate_dentaldiagnostics-min-1200x848.png

Дентал Диагностикс е единствената в България рентгенова лаборатория, която вече е сертифицирана от световния лидер в производството на дентална рентгенова апаратура Dentsply Sirona.

Лабораторията е специализирана във всички видове зъбни снимки, включително панорамна (ортопантомография), сегментни, рентгенографии за УНГ и много други. Най-високо ниво на диагностика се получава чрез зъбен скенер (компютърна томография). Ние предлагаме този род изследвания, покривайки изискванията на лекари по дентална медицина, лицево-челюстни хирурзи и УНГ специалисти. Ние сме единствената лаборатория, предлагаща различен вид медицински софтуер за разчитане на скенерните изследвания (CBCT), което разширява възможностите пред лекуващия лекар. Същевременно апаратурата предлага възможности за по-ниско облъчване на пациентите.

Полученият сертификат гарантира използването на най-високия клас рентгенова апаратура за зъбни снимки и скенери, съчетаващ отлична диагностична стойност с ниско ниво на облъчване за пациентите.


zubni-snimki-za-detsa.jpg

Бихме желали да Ви информираме, че в рентгенова лаборатория Дентал Диагностикс разширихме възможностите за специализирана диагностика на деца. Новостите ще допълнят предлаганите до момента ортопантомография и телерентгенография за деца (най-ниско облъчване с програма quick shot) със секторна рентгенография.РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
8:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Евлоги и Христо Георгиеви“ 50София 1124

+359 (877) 843 141+359 (2) 843 14 15

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:00 – 20:00
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


бул. “Черни връх“ 88София 1407

+359 (878) 963 599+359 (2) 996 3599

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics


РАБОТНО ВРЕМЕ


Пн – Пт
08:30 – 19:30
Сб
10:00 – 16:00
Нд
почивен ден

КОНТАКТИ


ул. “Славянска“ 86Благоевград

+359 (877) 830 064+359 (73) 830 065

info@dentaldiagnostics.bg

Dental Diagnostics

Dental Diagnostics

© Copyright by Dental Diagnostics Ltd. Bulgaria 2021. Всички права запазени.

error: Content is protected !!